Що робити при перших симптомах застуди?

Здоровье

HOCHU.ua

Редакция

При виражених симптомах інфекції легше визначитися з лікуванням, але що робити при застуді на самому її початку — не завжди зрозуміло. Як швидко вилікуватися від ГРВІ? Читайте в нашому матеріалі!

Застуда — це популярна назва гострих інфекцій дихальних шляхів або ГРВІ. Людина застуджується, якщо відчуває вплив низьких температур або коли слабшають захисні сили організму.

Ознаки застуди

Застуда у дорослого починається з загального нездужання і зниження працездатності. Хворий відчуває слабкість, ломоту у всьому тілі, біль у м'язах.

На перші симптоми застуди часто не звертають уваги, пояснюючи їх втомою. Якщо не знати, як швидко вилікувати застуду, і вчасно не вжити заходів, розвивається запальний процес. Через кілька днів до перерахованих скарг приєднуються нежить, біль у горлі та сухий кашель. При вірусної інфекції часто турбує сльозотеча і почервоніння очей, а температура тіла піднімається до 38 °С.

Переваги фітонірингу

Коли необхідно вирішити, які ліки пити при застуді дорослим і дітям, лікарі і пацієнти все частіше схиляються до вибору рослинних препаратів. Фітоніринг — спосіб контрольованого вирощування рослинної сировини і стандартизований підхід при створенні лікарських засобів. У препаратах, вироблених за технологією фітонірингу, концентрація рослинних екстрактів однакова у всіх партіях.

Постійність концентрації діючих речовин в фітонірінговом препараті дозволяє:

  • Точно визначити його дозування відповідно до віку і фази хвороби;

  • Провести наукові дослідження і довести ефективність рослинного препарату так само, як це роблять при створенні синтетичного.

Імупрет при перших симптомах застуди

При перших проявах ГРВІ потрібно не просто полегшити симптоми, а знати як перемогти простуду. Імупрет — рослинний препарат, створений за технологією фітонірингу і має доказову базу. Він одночасно бореться з інфекцією, попереджає розвиток запального процесу і підвищує опірність організму.

Імупрет діє з першого дня ГРВІ та сприяє швидкому одужанню. Він бореться з причинами застуди — вірусами. На відміну від інших противірусних препаратів, Імупрет лікує застуду, а не маскує симптоми.

Препарат також допомагає захисним силам швидко впоратися зі збудником і не допускає приєднання бактеріальної інфекції, через яку симптоми зберігаються довше. Після зникнення активних ознак запалення носа або горла препарат продовжує підтримувати імунну систему в боротьбі з вірусами і бактеріями, попереджає рецидив інфекції та її перехід в хронічну форму.

Перед тим, як швидко вилікувати застуду медикаментозно , потрібно подбати про те, щоб мінімізувати побічні ефекти терапії. Імупрет не діє на мікробіом — співдружність мікроорганізмів порожнини рота і кишечника. Оскільки мікробіом не порушується, корисні бактерії природної мікрофлори продовжують приносити користь всьому організму і підтримують швидку та адекватну реакцію імунної системи.

Як діє Імупрет?

Препарат надає комплексну імуномодулюючу, протизапальну, противірусну та антибактеріальну дію. Імупрет підвищує неспецифічний захист організму, який діє проти будь-якого збудника в місці його проникнення.

Ось що допомагає від застуди в складі Імупрет:

  • Корінь алтея;

  • Квітки ромашки;

  • Трава хвощу;

  • Листя волоського горіха;

  • Трава деревію і кульбаби;

  • Кора дуба.

Як приймати Імупрет?

Імупрет доступний в формі крапель і таблеток. Приймати препарат можна незалежно від прийому їжі. Краплі не розводять, можна додавати їх в сік, а таблетки ковтають цілими, не розжовуючи.

Разова доза:

  • Для дітей. У віці 2-5 років по 10 крапель, для дитини 6-11 років — 15 крапель або 1 таблетка.

  • Дорослим. 25 крапель або 2 таблетки.

Зверніть увагу, що приймати при застуді при гострій симптоматиці краплі і таблетки Імупрет потрібно 5-6 разів на добу, а після спаду гострих проявів та в профілактичних цілях в сезон застуд — 3 рази на день.

Бережіть себе та не забувайте турбуватись про своє здоров'я!

Реклама лікарського засобу
Перед використанням обов’язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем.
Імупрет® краплі: Р.П. №UA/6909/01/01
Імупрет® таблетки: P.П. №UA/6909/02/01
Виробник Біонорика СЕ (Німеччина).
ТОВ "Біонорика", 02095, м. Київ, вул. Княжий Затон, 9,
тел.: (044) 521-86-00,
факс: (044) 521-86-01,e-mail: info@bionorica.ua.