Чи шкідливо носити бюстгальтер на кісточках: лікар дає відповідь про наслідки для здоров'я

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Бюстгальтер на кісточках. Фото: chantal-store.com.ua

Все більше жінок переходять на спортивні бра

При виборі ідеального бюстгальтера жінки користуються різними підходами. Для одних - зручність понад усе, а інші прагнуть придбати красиву модель з мереживом. Проте усіх без винятку цікавить питання, чи не шкодить здоров’ю носити ліфчики з кісточками.

Існує думка, що носіння бюстгальтера з кісточками може призводити до проблем зі здоров’ям. Чи дійсно є така вірогідність, розповідає korisno зі слів докторки медичних наук Діани Аттай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кілька десятків років тому почали ширитися думки, що існує зв’язок між носінням бюстгальтерів з кісточками і раком молочної залози. Мова йшла про те, що кісточки блокують потік лімфатичної рідини, і саме через це токсини не вимиваються належним чином і накопичуються у тілі, а це своєю чергою призводить до раку.

Лімфатична система складається з лімфатичних судин – схожих на кровоносні – лімфатичної рідини та лімфатичних вузлів. Лімфатична рідина циркулює по лімфатичних судинах і багата імунною клітиною, відомою як лімфоцит, яка важлива для реакції організму на бактерії та віруси,
- зазначила Діана Аттай.

Насправді бюстгальтер з жорсткими кісточками не може перешкоджати проходженню рідини до лімфатичних вузлів, адже лімфатична рідина продовжує циркуляцію, навіть тоді, коли людина одягнена в одяг, який робить тиск на лімфатичні канали.

Проведені дослідження виявили, що неважливо, скільки часу носити бюстгальтер, який розмір чашки чи наявність кісточок ніяк не пов’язаний з підвищенням ризику раку.

Лише при грудному вигодовуванні рекомендується змінити свій бюстгальтер на спортивний топ. Експерти з лактації вважають, що кісточки можуть чинити тиск на грудні протоки і від цього може зменшуватися кількість молока.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бюстгальтер - це важлива і незамінна частина гардероба. Хоча багатьом жінкам досить комфортно ходити і без нього не лише у Всесвітній день без бюстгальтера, а й кожного дня.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.