Що їсти у зимову негоду? Поради дієтолога Скиталінської

Дієти та харчування

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

У морозну або холодну дощову погоду хочеться потішити себе запашними тістечками та солодощами. Проте, отримуючи емоційне задоволення, організм не отримує корисних речовин. Раніше ми писали, чим корисна кава, а тепер розкажемо, що їсти у зимову негоду.

Коли надворі холодно, організм потребує не менше поживних речовин, аніж улітку, розповіла віце-президент дієтологів України Оксана Скиталінська. Зі слів експерта, є 4 правила щодо харчування взимку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дієтолог дала дієві поради щодо корисних продуктів. А ще вона розповіла, на чому варто робити акцент, готуючи їжу.

Правила харчування взимку:

  1. Їжа та пиття повинні бути теплими, аби зігріватися ними зсередини

  2. Сніданок — обов'язковий

  3. Не можна виходити на вулицю голодним

  4. Обов'язково пийте чимбільше теплої води

Оксана Скиталінська зауважила, що готуючи їжу взимку варто робити акцент на її тушкуванні, запіканні чи варінні. Обмежуйте кількість смаженого, тому що у такої їжі багато жиру, що провокує запальні процеси організму.

Якщо ж таки вирішили смажити, робіть це на оливковій олії, на невеликому вогні і з мінімальною рум'яною скоринкою. Щоб зменшити вміст жиру в таких стравах, промокніть їх паперовим рушником. Це стосується оладок, налисників, смаженої риби тощо,

— додала експерт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також вона порадила їсти якомога більше овочів та коренеплодів. Корисними є тушкована капуста, гарбузова запіканка і запечена картопля.

Такі страви містять багато розчинної клітковини, яка зігріває шлунок та кишечник зсередини, поглинає все некорисне (надмір жиру чи цукру) і є їжею для наших корисних бактерій у кишечнику. Ці бактерії забезпечують нам кишечний імунітет, що дуже важливо під час холодної зими,

— резюмувала дієтолог.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про секрети молодості мозку. Експерт розповів, що їсти, аби мати хорошу пам'ять та увагу не залежно від віку.