Дозвольте собі бути обачними та розумними: чому водіння з похмілля таке ж небезпечне, як і при алкогольному сп'янінні

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ризики похмілля за кермом. Фото: auto-dor.com.ua

Сідати за кермо з похмілля небезпечно і може мати наслідки

Розумні водії не дозволять собі сісти за кермо автівки у стані алкогольного сп’яніння. Проте, на наступний день після вечірки вони цілком почувають себе гідними для кермування, особливо, якщо випита доза була невеликою.

Статистика ДТП у цілому світі підтверджує небезпеку водіння у нетверезому стані. Наслідки похмілля часто недооцінюються, тому важливо усвідомити, що сідати за кермо після вживання алкоголю небезпечно для водія та інших учасників дорожнього руху, розповідає vnedorozhnik.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Похмілля — один із поширених наслідків зловживання алкоголем. Для відновлення організму та усунення проявів похмільного синдрому може знадобитися кілька десятків годин. Похмільний синдром може проявлятися слабкістю, спрагою, головним болем, болем у м'язах, животі, нудотою, запамороченням, підвищеною чутливістю до світла та звуку, занепокоєнням, дратівливістю, пітливістю та підвищенням тиску, розповідається на сайті onclinic.

Чому водіння з похмілля небезпечне?

Коли знижується рівень алкоголю в крові залишаються такі наслідки як: зниження уваги та концентрації, втома, розсіяна увага, що впливає на можливість керувати авто і може бути небезпечним.

У стані похмілля організм відчуває себе втомленим та виснаженим, тому можуть бути такі ж наслідки, як у стані сп’яніння, тобто зменшення реакції на дорозі та неможливість вірно оцінити обставини.

Чутливість до світла та головні болі можуть ускладнити водіння під час похмілля, адже дратувати може яскраве світло і фари зустрічного авто, до того ж часто похмілля супроводжується сильними головними болями, що значно ускладнює водіння.

Порушення реакції та координації може призвести до неправильних рішень та помилок на дорозі, тому ризик потрапити у аварію суттєво зростає.

Як позбутися похмілля в домашніх умовах?

Щоб позбутися похмілля в домашніх умовах, слід виключити розумові та фізичні навантаження, а також збільшити обсяг споживаної води. У разі занепаду сил необхідно дотримуватися постільного режиму. Одним із дієвих способів є можливість добре відіспатися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна зняти похмілля швидко, щоб не зробити ще гірше. Адже звичні способи і препарати вже не допомагають.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.