Де відкладається жир у жінок найчастіше і як із цим боротися

Здоров'я

Юлія Бражнік

Журналістка

Для жінок нормальним вважається вміст жиру в районі 20-30% маси тіла. Для чоловіків — 10–20%. Це зумовлено тим, що жінка повинна виносити та народити здорову дитину. Так задумано природою. Але коли жир починає значно перевищувати норму, це стає великою проблемою для жінки.

В основному жир у жінок відкладається в районі живота, рук, стегон та ніг. Причини можуть бути різними. Що впливає на появу великої кількості жиру на різних ділянках тіла та як із цим боротися — у нашому матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому товстіє живіт у жінок

У районі живота є всі важливі органи: репродуктивні органи, кишківник, печінка, нирки. Ліпідний жир на животі необхідний для того, щоб захищати життєво важливі органи. Кількість жиру на животі жінки може визначатись трьома факторами: кількість калорій, які вона споживає за день; кількість калорій, які вона спалює за день та вік жінки.

Якщо ви їсте занадто багато і занадто мало тренуєтеся, то ви, швидше за все, матимете зайву вагу, включаючи жир на животі. Багато жінок також помічають збільшення жиру на животі з віком навіть якщо вони не набирають вагу. Ймовірно, це пов'язано зі зниженням рівня естрогену, який впливає на розподіл жиру в організмі.

Також на збільшення жиру у районі живота впливають стрес, гормональні збої, надмірне вживання алкоголю, неправильний режим харчування, різні захворювання та інші фактори. У будь-якому випадку варто звернутися до лікаря, здати аналізи, щоб виключити захворювання та збої в організмі, які могли вплинути на збільшення живота.

Як боротися із проблемою:

Усі подібні проблеми слід вирішувати комплексно. Не можна тільки займатися спортом і качати прес, не звертаючи уваги на своє харчування. Ось рекомендації, які допоможуть виправити ситуацію:

  • вживайте здорові продукти: у вашому раціоні має бути рослинна їжа. Потрібно більше їсти фруктів та овочів, нежирних джерел білка, нежирних молочних продуктів. Обмежте цукор і насичений жир, що міститься в м'ясі та молочних продуктах з високим вмістом жиру, таких як сир та олія;

  • виключіть солодкі напої. Натомість краще пити чисту воду;

  • стежте за розміром порцій. Навіть коли ви зробили вибір на користь здорової їжі, ви все одно накопичуєте калорії. Зменште свій звичний розмір порцій;

  • додайте фізичну активність до кожного свого дня. Вам потрібна помірна та швидка ходьба 150 хвилин на тиждень або інтенсивна аеробна діяльність, така як біг принаймні 75 хвилин на тиждень.

Чому повніють ноги та стегна у жінок?

Низ живота, стегна найчастіше можуть збільшуватись у розмірах за рахунок жирових відкладень через те, що жіночий організм налаштований на репродуктивну функцію. Але також на повноту ніг та стегон впливають такі фактори:

  • нестача поживних речовин, що відповідають за збалансування розподілу жирів;

  • захворювання щитовидної залози;

  • вік;

  • гормональний збій;

  • збій у роботі надниркових залоз та яєчників,

  • переїдання.

Що робити у такому разі:

Потрібно зосередитися на спалюванні підшкірного жиру та боротьбі з целюлітом. Не варто також забувати і про фізичні навантаження, можна вибрати комплекс на ноги та стегна. Також корисно багато ходити та плавати. Але слідкуйте за тим, щоб не перекачати ноги та не посилити ситуацію. Важливо стежити за водним балансом. Якщо вправи в комплексі з правильним харчуванням не допомагають, потрібно звернутися до лікаря.

Чому гладшають руки у жінок?

По-перше, у вас може бути генетична схильність. По-друге, проблема може виникнути через неправильне харчування. Також зниження рівня тестостерону може впливати на появу жирових відкладень у районі рук. Сюди відносимо і стрес, недосипання, нездоровий спосіб життя.

Що робити, щоб схудли руки:

Рекомендується комплексно підходити до проблеми. Потрібно тренувати все тіло, а також періодично включати вправи на руки. Підхід також має включати здорове харчування. Слідкуйте за кількістю калорій, які ви споживаєте, та за кількістю витрачених калорій. Можете також спробувати обгортання та масаж.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті  HOCHU.ua , носить виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, які продукти негативно впливають на вашу дієту. Ці 5 продуктів гальмують схуднення.