ТОП-5 способів прибрати свербіж після укусу комара: найпростіші і досить дієві засоби, доступні кожному

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: Хочу!

Свербіж після укусу комара може викликати неймовірні страждання

З потеплінням на полювання вилітають багато жахливих комарів. Вони сповнені однієї мети - напитися якомога більше вашої крові. А укуси цих створінь надзвичайно неприємні та викликають сильний свербіж.

Коли комар кусає - у кров випорскується слина, у складі якої білок, який спричиняє набряк, свербіж, почервоніння чи алергічну реакцію. Як прибрати свербіж від укусів, розповідає health.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зняти свербіж після укусу комара

Заморозити. Прикласти холодний компрес чи пакет з льодом на місце укусу. Охолодження шкіри шляхом прикладання компресу може швидко заспокоїти свербіж коштом взаємодії з іонним каналом, пов'язаним із нервовими закінченнями в шкірі.

Крем від свербежу . Місцеві засоби на кшталт безрецептурного лосьйону з каламіном або гідрокортизонового крему допомагають зняти свербіж. Лише застосовуйте їх згідно з інструкціями вказаних на етикетці. Потрібно зважати, що такі засоби підходять не усім, тому перед використанням краще порадитися з медичним працівником, щодо застосування продуктів з гідрокортизоном для маленьких дітей, адже вони можуть побічні ефекти, такі як затримка росту та збільшення ваги.

Антигістамінні препарати. Полегшити свербіж можуть антигістамінні препарати, які не викликають сонливості. Вони запобігають зв'язуванню гістаміну з гістаміновими рецепторами, а це зменшує набряки та свербіж.

Крем з ефірною олією меліси . Нанесіть на місця укусів крем з мелісою, який має протизапальну дію, може допомогти при загоєнні та знижує ризик інфікування. Лише врахуйте протипоказання, адже потрібно визначити правильне дозування для використання, якщо ви вагітні, годуєте грудьми або лікуєте дитину.

Гель для місця укусу. Такі типи гелів допомагають позбутися укусів комах, отруйного плюща, дуба і сумаха. Вони призначені зняти подразнення і свербіж.

Які засоби не радять використовувати проти укусів

  • Часник;

  • оцет;

  • базилік;

  • мед;

  • Алое Вера;

  • сік лимона;

  • вівсяні ванни;

  • зубна паста.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також можна використовувати при укусах народні засоби . Проте вони менше ефективні порівняно з іншими засобами від укусів комарів.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.