Біль між лопатками? Всього 3 вправи позбавлять від нього за кілька хвилин

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Тренування МФР. Фото: instasport.ua

Щоб спина не боліла, потрібно регулярно виконувати фізичні вправи

Якщо у вас сидяча робота - з часом може почати турбувати біль у спині, між лопатками та погіршуватися постава. Тому потрібно знайти для себе відповідні вправи, які не займатимуть багато часу, але даватимуть полегшення і відмінний результат.

Кілька вправ з МФР допоможуть позбутися болю між лопатками. Це фізіотерапевтичний метод впливу на м'язи, фасції та сухожилля, який дає фантастичні результати при регулярному виконанні, розповідає тренер - реабілітолог snezhana_fit.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

МФР - це свіжий та результативний напрямок у фітнесі, створений для комплексного розвитку м'язів. МФР допоможе розслабити спазмовані мʼязи.

Вправи для мобільності допоможуть збільшити ефект та амплітуду руху

Вправа 1

Стаємо на килимок на коліна та руки. Спину тримаємо рівно. В опорі на 4 тягнемося рукою в 3 точки під різним кутом.

Вправа 2

В опорі на 4, руки літерою “Т” та “штовхаємо” долоні в килимок, скругляючи спину та розтягуючи зону між лопатками. Робимо по 3 підходи по 15 разів.

Вправа 3

В опорі на 4 виконуємо оберти грудною кліткою в сторони через ретракцію та протракцію лопаток.

Також надзвичайно ефективне виконання вправ з м'ячем. Більш детально техніку виконання вправ дивіться у відео.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про техніку барре. Для кого підходять тренування з низьким навантаженням, розповідаємо у матеріалі.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.