Чому може бути холодно навіть у найбільшу спеку: 9 найпоширеніших причин

Здоров'я
1 073

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Причини постійного холоду. Фото: chas.news

Деякі люди загортаються у плед навіть при стовпчику термометра понад 40 градусів

Відчуття холоду є частиною людського досвіду, проте, якщо це відчувається навіть у найбільшу спеку, потрібно знайти причини такого явища. Деякі люди є надзвичайно чутливі до перепадів температур, адже поріг сприйняття у кожного різний. Отож, якщо ви мерзнете навіть у найтепліших шкарпетках, потрібно визначити причину.

Причини відчуття холоду можна виявити за допомогою клінічних досліджень та історії. Які найпоширеніші варіанти, що людина постійно мерзне, розповідає today.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найрозповсюдженіші причини відчуття холоду

Анемія. Стан, коли в організмі недостатньо здорових еритроцитів. Серед симптомів – холодні руки та ноги. Анемію виявляють за допомогою загального аналізу крові.

Коли у вас низькі показники крові, це не дозволяє кисню так ефективно переміщатися до решти тіла, тому люди, як правило, відчувають такий рівень холоду, як кінцівки. Вони також можуть відчувати втому або втому, і що їхній мозок обробляє повільніше
розповідає Лі, медичний директор Integrated Health Partners Південної Каліфорнії.

Гіпотиреоз. Коли щитоподібна залоза — залоза, яка розташована навколо передньої частини шиї — не виробляє достатньо гормонів щитоподібної залози. Одним із симптомів є погане перенесення холоду.

Низька маса тіла. Недостатність маси тіла може сприяти постійному відчуттю холоду.

Жир може бути корисним — ми використовуємо його в основному для ізоляції нашого тіла. Якщо ви худий і маєте низький індекс маси тіла, це може призвести до того, що ви відчуєте холод
зазначає Лі.

Нервова анорексія. Розлад харчової поведінки, що характеризується сильним страхом збільшення ваги та суворим обмеженням їжі, пов’язаний із низькою масою тіла. Люди з анорексією часто відчувають холод, адже не отримують достатньо калорій для підтримки нормального функціонування організму.

Проблеми з кровообігом. Причиною холоду може бути атеросклероз - коли накопичуються бляшки і холестерин в артеріях до точки, де кровотік до кінцівок стає менш ефективним.

Цукровий діабет. Діабет може викликати проблеми з нервами, і іноді це може призвести до того, що пацієнти відчувають холод.

Хвороба Рейно. Захворювання спричиняє звуження кровоносних судин у відповідь на холод або стрес, у зв’язку з чим до уражених частин тіла – найчастіше до пальців рук і ніг – припливає мало крові або зовсім не надходить, тому пацієнтам з легкими епізодами рекомендується підтримувати температуру свого тіла теплою та використовувати рукавички та грілки для рук.

Побічна дія ліків. Бета-блокатори можуть сповільнювати швидкість серцевого ритму, через що люди можуть відчувати холод.

Хронічний стрес. Постійне перебування у стресі може спричинити постійно холодні руки та ноги.

Поради, щоб не мерзнути

  • Висипатися;

  • бути активним і займатися спортом;

  • не нервуватися;

  • носити рукавички і багато шарів одягу;

  • їсти і пити тепле.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про інші 7 причин, чому людина може відчувати холод. Це може статися через вік, або ж ви просто неправильно міряєте температуру.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.