Спатимете, як немовля! Які продукти потрібно їсти, щоб не було безсоння

Дієти та харчування

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Багато людей стикаються з безсонням та поганим сном. Причини можуть бути різні — від напруженого графіка і до їжі, яку ми споживаємо впродовж дня. Тож варто їсти корисні продукти, які будуть покращувати сон, а не "красти" його в нас.

Розлади сну торкнулися більше людей, ніж можна уявити, проте поліпшити якість нічного відпочинку можливо за допомогою правильного раціону та включення корисних продуктів. Доктор Кеннет Райт, спеціаліст зі сну, рекомендує включити наступні продукти до свого раціону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ківі

Крім відомої жорсткої шкірки та кислого смаку, ківі може позитивно впливати на сон. Регулярне вживання ківі впродовж чотирьох тижнів призводить до покращення якості сну. Крім того, ківі є багатим джерелом поживних речовин та вітамінів.

Арахіс

Арахіс містить амінокислоту триптофан, яка пов'язана із циклом сну та виробництвом серотоніну. Це може сприяти покращенню якості сну.

Гриби

Гриби є корисним продуктом, особливо восени, оскільки вони містять природний вітамін D. Деякі гриби можуть навіть забезпечувати до 46% добової норми вітаміну D, що важливо для підтримання нормального сну.

Йогурт

Білок альфа-лактальбунім, який міститься в йогурті, може зменшити ранкову сонливість та підняти рівень енергії вранці. Кальцій в йогурті сприяє кращому засипанню і глибокому сну.

Помідори

Помідори, хоч зі змінною кількістю мелатоніну, вважаються корисними для сну. Одне дослідження показало, що жінки, які споживали помідори перед сном, спали краще в порівнянні з тими, хто цього не робив.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чи існує норма випитої води. Експерт розвіяла міфи та дала рекомендації.