Справжнє відкриття! Вчені з'ясували, який популярний японський продукт покращує роботу мозку

Дієти та харчування

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

А ви знаєте, який популярний продукт японської кухні може покращувати роботу мозку та позитивно впливати на когнітивні здібності у літніх людей? Детальніше про це читайте в нашому матеріалі!

Вчені з Японії провели нове дослідження, результатами якого поділилися на порталі  Nutrients. Їх відкриття виявило взаємозв'язок між споживанням одного популярного японського продукту та покращенням роботи мозку без значних зусиль, особливо для людей старшого віку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Йдеться про васабі! Вчені виявили, що основний компонент васабі, а саме 6-метилсульфінілгексілізотіоціанат (6-MSITC), може мати біологічну активність, яка ймовірно включає антиоксидантні та протизапальні властивості, що запобігають пошкодженню клітин та захищають їх.

Дослідження тривало 12 тижнів. В ньому брали участь 72 дорослих осіб віком від 60 років. Перша група щодня приймала таблетку васабі, тоді як друга група приймала плацебо. Результати показали, що учасники першої групи, які споживали васабі, мали значно кращі показники епізодичної пам'яті.

Фото: freepik.com

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож якщо хочете покращити роботу мозку та свою пам'ять, то додайте у свій раціон васабі. А також дізнайтеся, які продукти потрібно їсти, щоб не було безсоння. Виявляється, є корисні продукти, які будуть покращувати сон, а не "красти" його в нас.