Спорт у повітрі: як правильно займатися флай-йогою

Фітнес

Тамара Черкасова

Журналістка

Флай-йога це поєднання танців, пілатесу, повітряної гімнастики та традиційної йоги. З чого розпочати заняття флай-йогою? Про що важливо подбати ще до заняття? Редакція Хочу дізналася відповіді на ці запитання та ділиться ними з вами.

Що таке флай-йога?

Флай-йога або повітряна йога це не обов'язково вправи в стропі. Багато поз повітряної йоги вимагають, щоб людина, що їх виконує, залишалася на підлозі залу, підтримуючи в стропі тільки одну або дві кінцівки, пояснює yogajala.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Незалежно від вашої форми, розміру або здібностей, ви можете насолоджуватися повітряною йогою,

- каже виданню goodhousekeeping.com інструктор йоги Дені Шеноне.

Стропи забезпечують підтримку протягом усього заняття флай-йогою та знімають вагу з точок тиску, дозволяючи людині з більшою легкістю досягати складних форм та поз під час тренувань.

Як правильно займатися флай-йогою: 7 порад для тих, хто не знає, з чого почати

Перш ніж прийти на перше заняття з флай-йоги, краще заздалегідь дізнатися про деякі нюанси та підготуватися. Це буде легше зробити з нашими порадами.

№1: Носіть одяг, що облягає

Найменше для занять флай-йогою підійде мішкуватий одяг, в якому можна заплутатися. Тому краще підберіть легінси та топ для занять.

№ 2: Подбайте про те, щоб якнайбільше вашого тіла було під одягом

Для флай-йоги краще вибирати легінси або шорти нижче коліна. Топ також краще вибрати з довгими рукавами. Чому? Чим більше на вас тканини, тим менше тертя буде між вашою шкірою та стропою. Це зробить практику набагато комфортнішою.

№3: Залишіть прикраси вдома

З тієї ж причини, що й вільний одяг, сережки, пірсинг у будь-якій частині тіла, прикраси на шиї чи інша біжутерія не те, що потрібно одягати на заняття. Пірсинг, який зачепився за стропу, може не просто зіпсувати настрій, а й травмувати вас.

№4: Довіряйте стропам

Повітряні стропи можуть витримувати дуже велику вагу. Тому не варто боятись, що вони порвуться. Головне, що потрібно зробити перед першим заняттям, — бути готовою довіритися процесу.

№5: Не приходьте відразу після вечері

Тиск строп на повний шлунок – це почуття, якого потрібно прагнути. Але голодувати в день тренування теж не варто, адже для зайняття потрібна енергія.

Добре поїжте за пару годин до заняття. І легке перекушування за півгодини до тренування теж буде гарною ідеєю. Це може бути банан чи енергетичний батончик.

№6: Не користуйтесь духами

Звичайно, студії флай-йоги чистять стропи, але вони часто використовуються повторно. Так що приходьте на заняття у свіжому одязі та уникайте важких ароматів, якщо не хочете, щоб ваш парфум залишився в пам'яті наступної людини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

№7: Не пийте надто багато води перед тренуванням

Коли ви у стропі, вода у шлунку відчувається не дуже приємно. Тому не пийте багато води перед заняттям. Але відмовлятися від води зовсім не варто.

Раніше ми писали про те, що фітнес-тренерка Аніта Луценко назвала 5 найефективніших впра в, які можна робити вдома. За допомогою цієї програми можна зробити сідниці більш круглими та пружними.