Ідеальний сніданок на думку нутриціолога: яким він має бути

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Корисний сніданок. Фото: znayou.pro

Сніданок - це найважливіше приймання їжі

Здорове харчування починається зі сніданку. Саме сніданок насичує організм, дозволяє відмінно функціонувати протягом дня і додає сил та енергії.

Не існує універсального стандарту для ідеального сніданку – кожна людина унікальна і має власні потреби. Кожен може знайти свій ідеальний сніданок, тому потрібно пробувати різноманітність і обирати те, що найбільше підходить саме вам, пропонує нутриціолог Інна Дубровіна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Правильний сніданок – це вже маленька перемога на початку дня. Хто пропускає сніданок, має підвищення ризиків набути в майбутньому хвороби та надлишок ваги!
Зазначає Інна Дубровіна

Ідеальні сніданки для людей з різними потребами

  • Омлет+зелений салат. Для тих, хто має зайву вагу, інсулінорезистентність, цукровий діабет - рекомендується білково-жировий сніданок з обов’язковою клітковиною.

  • Каша на воді з вершковим маслом+овочевий салат+легкий білок. Людям, які страждають на набряки краще уникати солодкого сніданку та молочних продуктів - вони стимулюють утворення слизу.

  • Білково-жировий сніданок: велика кількість овочів+свіжі морепродукти. Для тих, хто має аутоімунні захворювання.

  • Каша з вершковим маслом+білок+овочі з рослиною зеленню. При хронічній втомі пам’ятайте, що складні вуглеводи важливі для наднирників.

  • Омлет+каша+салат з гірких трав. При застої жовчі важливо регулярно споживати жири та обирати легкий білок.

  • Каша+білок+ягоди+зелений салат. Для здоров’я судин та роботи серця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які літні фрукти та ягоди потрібно додати до харчування у розпал сезону. Ваш організм неодмінно вам подякує за чудові корисні смаколики.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.