Найкращі продукти після тренування: що їсти для максимального відновлення

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Їжа для відновлення. Фото: 1000.menu

6 продуктів, які найкраще їсти після виснажливих тренувань

Фізичні навантаження корисні для здоров’я та позитивного настрою. Проте для відновлення після тренувань потрібно їсти правильні продукти, щоб максимально швидко відновитися.

Певні продукти є найкращим вибором для підтримки організму після виснажливих тренувань. Що радять їсти експерти, щоб почуватися у формі, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6 кращих продуктів для відновлення після тренувань

Шоколадне молоко

Це найкращий продукт для відновлення після тренувань, адже має ідеальне співвідношення вуглеводів і білків, а також жир, електроліти та білки. Дослідження показали, що вживання шоколадного молока після тренування дає такі ж або навіть кращі результати, ніж плацебо чи інші відновлювальні напої.

Солодка картопля

Смачний варіант, який є джерелом клітковини, рослинних сполук і електролітів. Можна додати сир, сметану, грецький йогурт і авокадо.

Зелений смузі

Зручний спосіб отримати багато поживних речовин. Додавання свіжої листової зелені, спіруліни або порошку зелені, ще більше підвищує вміст електролітів, клітковини та рослинних сполук.

Йогурт, фрукти та гранола

Освіжаюча та ситна закуска після тренувань. Забезпечує багато поживних речовин, необхідних для відновлення, включаючи складні вуглеводи, білки, жири, рослинні сполуки та електроліти.

Тост з авокадо

Складні вуглеводи, рослинні сполуки, електроліт і здоровий вміст жиру саме те, що потрібно для відновлення після фізичного навантаження.

Салат з сьомги

Ситний салат, що містить усі поживні речовини, такі як білок, омега-3 жирні кислоти, рослинні сполуки, електроліти, воду.

Коли можна їсти після тренування

Рекомендується заряджатися протягом 30-120 хвилин після тренування, щоб допомогти відновити запаси глікогену та підтримати відновлення м’язів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Надзвичайно важливо не обмежувати себе у їжі і обов’язково снідати перед тренуванням. Також потрібно знати, який найкращий сніданок на думку нутриціолога.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.