Рідкий пластир: призначення, переваги та як його використовувати

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Рідкий пластир та його призначення. Фото: Хочу!

Рідкий пластир є сучасним видом захисту для лікування неінфекційних ран

Пошкодження поверхні шкіри незалежно від місця знаходження можуть бути досить болісними та погано заживати. Універсального способу загоєння не існує, адже це залежить від глибини, місця та характеру отриманої рани. Різні типи пов’язок та пластирі для ран допомагають зробити процес загоєння швидшим та менш болючим.

Рідкий пластир, пластир-спрей допомагає ефективно загоювати опіки, рани, виразки, порізи й ушкодження. Рідкі пластирі призначені для неінфекційних ран та можуть покривати поверхні різної площини. Про їхні переваги та де застосовувати на ділі, розповідає bmc-shop.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке рідкий пластир?

При невеликих пошкодженнях та порізах люди здебільшого використовують пластир на тканинній основі, який важко фіксувати, він не пропускає повітря, намокає та не тримається місця.

Пластир спрей - сучасна, прогресивна лікарська форма захисного медичного засобу, який вкриває поверхню рани тонкою прозорою водонепроникною плівкою. Такий пластир надійно захищає рану від проникнення інфекцій та мікробів, що запобігає ускладненням.

Спрей-пов'язка не ускладнює рух, добре тримається в місцях згинів (на ліктях, колінних суглобах), дозволяє шкірі легко дихати, при цьому не пропускає воду. Його добре використовувати для поверхневих порізів, невеликих пошкоджень, які розташовані у важкодоступному місці.

Переваги рідкого пластиру

  • Добре тримається;

  • не пропускає воду;

  • можна використовувати для дітей;

  • дозволяє шкірі дихати;

  • мають антибактеріальний та регенеруючий ефект;

  • висихають за 30 секунд;

  • легко наноситься;

  • не завдає болю;

  • практично непомітний;

  • не потребує обов'язкового видалення – захисна плівка зникає сама через 2-3 дні.

Спосіб застосування та дози

Перед використанням балончик потрібно інтенсивно струсити. Очистити рану, продезінфікувати, осушити. З відстані у 5-10 см потрібно нанести рівномірним шаром покриття на пошкоджену ділянку шкіри.

Розпилювати потрібно короткими інтервалами. Через 30 секунд засіб висихає, перетворюється на водонепроникну захисну плівку, яка пропускає повітря. У разі потреби можна нанести повторно спрей-пластир для кращого захисту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які види пластиру бувають. У відео показано, як наклеїти їх, щоб точно не сповзали.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.