Зміцнює кістки і зменшує запалення: 8 причин додати капусту до раціону

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Користь капусти. Фото: botanichka

Пекінська, савойська, цвітна чи білокачанна - будь-яка корисна для організму

З капусти можна приготувати багато смачних страв. Вона смакує і не втрачає користі у будь-якому вигляді: у салатах, тушкована та особливо корисною вважається квашена.

Капуста просто наповнена корисними речовинами. У ній є антиоксиданти, вітаміни та мінерали, включаючи вітамін С, вітамін К, фолієву кислоту, цинк, калій і кальцій, пише realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переваги капусти для здоров’я

  • Антиоксиданти. Хрестоцвітий овоч переповнений антиоксидантами, зокрема поліфенолами та глюкозинолатами, які захищають клітини від окислювального стресу.

  • Зменшує запалення. Сульфорафан — сполука, яка міститься в капусті — зменшує запалення, впливаючи на протизапальні шляхи в організмі.

  • Зміцнює імунітет. Вживання більшої кількості капусти природним шляхом зміцнює імунітет. Вітамін С у капусті, діє як антиоксидант, борючись із вільними радикалами, які можуть послабити імунну систему.

  • Зберігає ваші очі здоровими. Капуста - джерело лютеїну та зеаксантину, які захищають очі від ультрафіолетового (УФ) світла.

  • Корисна для травлення. У капусті багато клітковини, що сприяє здоров’. кишківника і зменшує запори.

  • Корисна для серця. Велика кількість клітковини допомагає організму виводити холестерин та містить калій, важливий мінерал, який регулює артеріальний тиск.

  • Зміцнює кістки. У капусті багато вітаміну К, який допомагає організму засвоювати кальцій, тобто основний мінерал, необхідний для побудови міцних кісток.

  • Багато поживних речовин для вагітних. Високий у вміст фолієвої кислоти, також відомої, як вітамін B9, підтримує здорову вагітність, сприяє розвитку центральної нервової системи у зростаючого плоду та запобігає дефектам нервової трубки, тобто серйозним вродженим дефектам, які вражають мозок, хребет або спинний мозок.

    Ризики вживання капусти

Більшість людей, як правило, безпечні для споживання капусти. Винятком є ​​випадки, коли ви приймаєте ліки, що розріджують кров, оскільки вітамін К у капусті може перешкоджати дії препарату. Крім того, якщо ви вперше стикалися з капустою і в анамнезі у вас була харчова алергія (особливо на хрестоцвіті овочі), будьте обережні, вживаючи капусту. Якщо ви не впевнені, поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж додати її в тарілку,
- каже Валері Аг’єман , зареєстрований дієтолог.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Овочі та фрукти потрібно частіше додавати до свого раціону. Особливо багато вітамінів та користі від них у сезон.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.