Зубочистки, зубні щітки чи флосер? Що найкраще обрати для здоров'я зубів - поради стоматолога

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чому зубочистки - це зло. Фото: Хочу!

Зуби потребують дбайливого догляду, тому обирайте лише найкращі засоби

Люди з дитинства знають, що чистити зуби потрібно двічі на день дбайливо, правильно і ретельно очищуючи кожен зуб. А після їжі використовувати один з допоміжних засобів, щоб дістати залишки їжі, якщо немає можливості скористатися зубною щіткою.

Більшість людей вважає зубочистки найкращим способом “покопирсатися” у зубах і активно користується ними не лише у кафе чи ресторані, а й вдома після обіду. Стоматолог Маріанна Коршинська-Маді, розповідає, чому це шкідливо для ваших ясен.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зубочистка сама не може забезпечити достатню гігієну порожнини рота і не рекомендується до використання дітям через легкість травмування ясен при неправильному чи неакуратному застосуванні.

Чому не варто використовувати зубочистки

  • Вони досить часто ламаються;

  • можуть призвести до травмування ясен;

  • іноді застрягають у зубах і важко дістаються;

  • призводять до запалення.

Звичайно, якщо є можливість найкраще використати зубну щітку і почистити зуби. Але навіть її буде недостатньо, якщо у проміжках застрягли залишки їжі. Тому стоматолог рекомендує використовувати зубні нитки (флосери чи йоржики), а не зубочистки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як часто стоматологи рекомендують змінювати зубну щітку. Адже деякі люди не задумуються про це і користуються однією і тією ж кілька років підряд.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.