Додадуть здоров'я, покращать настрій та зміцнять імунітет: які літні фрукти варто додати у раціон у розпал сезону

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кращі сезонні фрукти влітку. Фото створене ШІ, Хочу!!

За літній сезон потрібно встигнути взяти максимум вітамінів з сезонних овочів

Сезонні літні фрукти та овочі мають надзвичайно багато вітамінів та антиоксидантів. Тому потрібно вживати якнайбільше їх саме у сезон та заготувати на зиму. Це чудова можливість зміцнити здоров’я та імунітет.

Для відмінного самопочуття ваша тарілка має бути різноманітна та різноколірна. Які саме фрукти найкорисніше додати до щоденного меню, поділився Центр громадського здоров’я України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які фрукти споживати влітку

Абрикоси . Вони надзвичайно багаті на бета-каротин - провітамін А. Цей антиоксидант позитивно впливає на наш зір. Клітковина - виводить з організму шлаки та покращує травлення, а вітаміни А, Е і В9 - забезпечують протизапальний ефект, надають омолодженню.

Чорниці. Це один із засобів для профілактики погіршення зору, захисту судин від атеросклерозу та велике джерело вітамінів. Ягоди чорниці мають протизапальну, жарознижувальну, сечогінну дію та зміцнюють організм, а пектинові речовини, які мають ягоди, зв'язують токсини, радіоактивні і важкі елементи і виводять їх з організму.

Ожина. Володіє протизапальними властивостями. Синій пігмент з групи флавоноїдів позитивно впливає на серцево-судинну систему, а антиоксиданти, якими багата ожина - сповільнюють старіння. Корисна для зубів та ясен.

Малина. Багата вітамінами та містить елагову кислоту, що має не лише сильну антиоксидантну, а і протизапальну дію. Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти у боротьбі з раковими пухлинами, проте питання до кінця не досліджене. Вона найкорисніша саме у сезон, адже нічим не обробляється.

Диня . У ній міститься 113% від добової норми аскорбінової кислоти, крім цього присутній альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини і фенольні кислоти. Добре втамовує спрагу та має багато антиоксидантів.

Виноград. Як червоний, так і зелений виноград містить елагову кислоту. Темний виноград зміцнює кровоносні судини, підтримує у нормі рівень гемоглобіну в крові.

Персики та нектарини . Мають антиоксидантну дію та містять вітаміни А, С та Е. Покращують діяльність мозку, добре впливають на пам’ять і концентрацію. Володіють загальнозміцнювальною дією.

Сливи . Намагайтеся включати у свій раціон сливи різного кольору, тоді ви зможете отримати максимальний спектр корисних речовин. Вони містять вітаміни С та Е і рибофлавін, а також допомагають зменшити запалення та захистити клітини від пошкодження вільними радикалами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фрукти особливо корисно додавати до харчування людям, які дотримуються правильного харчування та відмовляються від цукру . Адже це чудова можливість “підсолодити” життя без солодощів.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.