Круте тренування для схуднення з максимальним ефектом: комплекс з 5 вправ

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: Хочу!

До літа ще вистачає часу для створення ідеальної фігури

Для більшості людей заняття фізичними навантаженнями сприяють не лише формуванню гарної постави і чудової фігури, а й допомагають тримати себе у тонусі. Активна ранкова чи обідня зарядка поліпшує настрій та покращує метаболізм.

При заняттях у тренажерному залі корисно скористатися послугами персонального тренера, який підбере кращий комплекс тренування для бажаного результату. Якщо ви плануєте займатися самостійно, деякі вправи стануть у пригоді для найкращого ефективного схуднення, розповідає eatthis.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Комплексні вправи залучають кілька груп м’язів одночасно, дозволяють підіймати більшу вагу, посилюючи тренування. Вони ідеально підходять для силових тренувань і гіпертрофії м’язів, вони також легко адаптуються до HIIT та інтервальних тренувань, створюючи універсальні та ефективні тренування,
розповідає Джаррод Ноббе, головний тренер з важкої атлетики.

Жим гантелей лежачи

Використання гантелей підвищує їхній потенціал втрати ваги шляхом підвищення вимог до стабільності та залучення кількох груп м’язів одночасно. Сядьте на рівну лаву, тримайте гантелі на висоті плечей, а долоні всередину. Натискайте гантелі, поки ваші руки не випрямляться, потім повільно опускайте їх, поки вони не торкнуться ваших плечей. Далі штовхніть гантелі назад, стискаючи м’язи грудей і трицепс. Ноги тримати рівно на підлозі. Треба виконати три підходи по 12-15 повторень, між підходами робити перерву тривалістю 1 хв.

Випади

Випади це універсальний і ефективний спосіб збільшити кількість тренувань, для схуднення, формуючи та визначаючи ключові групи м’язів, такі як квадрицепси, підколінні сухожилля та сідниці. Ноги на ширині стегон, Зробіть крок вперед правою ногою, переконавшись, що коліно вирівняно з щиколоткою, і опустіть заднє коліно над землею. Проштовхніть праву ногу, щоб витягнути ліву ногу вперед у наступний випад. По черзі змінюйте ноги під час кожного кроку, зберігайте вертикальну поставу, залучайте тіло для стабільності та зберігайте плавні, контрольовані рухи. Повторіть для потрібної кількості повторень або відстані. Виконайте три підходи по 12-20 повторень на кожну сторону.

Підтягування

Підтягування — це одна з найкращих вправ, для розминання та окреслення верхньої та середньої частини спини. Візьміться за перекладину верхньою рукою на ширині плечей, випрямите руки, підтягніться, поки груди не опиниться біля перекладини. Виконайте три підходи по 8-10 повторень з 90 секундами відпочинку між підходами.

Спліт присідання

Мають такі ж переваги, як і випади. Вони залучають чотириголові м’язи, підколінні сухожилля та сідничні м’язи, одночасно активуючи м’язи-стабілізатори для покращення балансу та сили. Одна нога вперед, задню ногу підняти на тренажерній лаві. Проштовхніть передню ногу, щоб повернутися у вихідне положення. Зберігайте тверду поставу протягом усього часу. Виконайте три підходи по 8-12 повторень.

Станова тяга зі штангою

Відмінна комплексна вправа для схуднення, яка залучає численні групи м’язів під час кожного повторення, сприяючи спалюванню калорій і розвитку м’язів. Ноги на ширині плеч, зігніть коліна та відведіть стегна назад, щоб потягнутися вниз і взяти штангу. потягніть стегна вперед, щоб підвестися, стискаючи сідниці. Під час руху тримайте спину прямою, а гриф щільно притискайте до гомілок. Обережно поверніть штангу на підлогу, виконавши рух у зворотному напрямку. Виконайте три підходи по 8-12 повторень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найкращий план тренувань для схуднення . Саме його рекомендує відома тренерка.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.