Для максимального ефекту: скільки разів на тиждень потрібно тренуватися

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Графік тренувань на тиждень.Фото: ua.grand-prix.ua

Кількість тренувань на тиждень має значення для стану м'язів

Люди, які інтенсивно планують схуднути мають додавати до свого правильного харчування обов’язкові фізичні навантаження. Краще перед початком спортивних тренувань порадитися з тренером , який підбере оптимальну кількість та навантаження.

Іноді дуже інтенсивні довгі тренування можуть давати зовсім не такий ефект на який ви розраховували. Яка найкраща кількість на тиждень має бути для досягнення ефекту, розповідає тренер з практикою Дмитро Глєбов.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скільки разів на тиждень тренуватися для росту м’язів

У першу чергу має значення обсяг тренувань, а не його розподіл. Але краще все ж таки ділити цей обсяг на 3, чи мінімум 2 тренування на тиждень, тому що дуже довгі тренування по 3-4 години мають свої мінуси.

Мінуси довгих тренувань

  • Перенавантажується нервова система;

  • важко концентруватися на техніці виконання вправ;

  • стома призводить до неякісного тренування;

  • накопичується стрес, який переходить з позитивного до негативного.

Тому найкраще обирати 3 рази на тиждень тренуватися. Така класика чудово підходить для досягнення максимального ефекту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували зберегти соб і найкращі спортивні відео від знаменитих фітнес-тренерів України. З ними ви зможете підтримувати себе у формі кожної вільної хвилини.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.