Ненавидите бігати, але мрієте схуднути? 10-хвилинне тренування для спалювання жиру, яке ефективніше за кардіо

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Високоінтенсивне інтервальне тренування. Фото: hiitworks

Спортивний трюк на 10 хвилин від якого більше користі, ніж від бігової доріжки

Відомо, що найефективнішим способом спалити максимальну кількість жиру в організмі є біг у парку чи на біговій доріжці. Проте для деяких людей це справжні тортури. Тому люди шукають для себе найкращі альтернативи.

Саме такою заміною може стати 10-хвилинний трюк, який значно ефективніший за кардіо. Мова піде про HIIT (високоінтенсивне інтервальне тренування), який має безліч переваг для здоров’я та фізичної форми, пише bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки HIIT можна отримати надзвичайно ефективне тренування за набагато менший часовий проміжок, ніж традиційні кардіотренування, такі як біг.

Останнім часом викликають інтерес до інтервальних тренувань, оскільки дослідження показують, що ви досягаєте такого ж успіху в серцево-судинній формі, як і при традиційних режимах вправ на витривалість, але з коротшими періодами вправ. Отже, якщо у вас немає часу на традиційно рекомендовані 150 хвилин вправ середньої інтенсивності щотижня, це може стати хорошою заміною,
- каже доктор медичних наук Ніл Чокші.

HIIT може сприяти втраті жиру, коли ви навіть не тренуєтеся. Річ у тому, після виконання інтенсивної фізичної активності ваше тіло продовжує спалювати калорії зі збільшеною швидкістю навіть протягом 24 годин після того, як ви закінчили тренування.

HIIT — це чудовий спосіб схуднути за менший час.

Більшість людей можуть спалити таку саму кількість калорій за 20-хвилинне тренування HIIT, ніж вони можуть, виконуючи постійні кардіо або силові тренування протягом 45 хвилин. HIIT також збільшує об’єм легенів і кровообіг в організмі. Люди можуть продовжувати нарощувати свої м’язи. маси, одночасно втрачаючи зайвий жир у важкодоступних місцях, таких як нижня частина живота та стегна,
- каже фітнес-тренер Джессіка Браун.

Починати потрібно повільно і стабільно. Мета повинна полягати в тому, щоб повільно перевантажувати тіло для підвищення продуктивності, а не раптово підвищувати рівень активності.

Намагайтеся не перенапружувати свій організм і виділяйте час для менш інтенсивних вправ.

Тренування HIIT важкі для тіла, тому їх слід чергувати з менш інтенсивними тренуваннями, такими як ходьба або йога, щоб уникнути травм,
- каже Браун .
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте про збалансоване та правильне харчування. Втрата ваги досягається коштом обмеження калорій у харчуванні, а не лише за допомогою фізичних вправ.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.