Робіть це після 50: яка звичка допоможе схуднути у старшому віці

Фітнес
970

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спорт після 50. Фото: mixsport.pro

Порада №1 для схуднення у старшому віці

З віком скидати зайві кілограми стає значно складніше. Тоді люди намагаються знайти чарівні способи схуднути без шкоди для здоров’я переглянувши харчові звички та запровадивши нові.

Після 50 років організм має значно менше м’язових волокон, які швидко скорочуються. Метаболізм знижується і наші джерела енергії використовуються менш ефективно, розповідає професор медицини у Медичній школі Бостонського університету, геріатр Томас Перлз для видання parade.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Доктор Перлз рекомендує, якщо людина після 50 років прагне схуднути, то краще почати з силових тренувань. Звичайно, ходьба, басейн чи аеробні навантаження ефективно, але саме силові вправи допоможуть відновити м'язи, які природно втрачаються з віком. Також вони здатні захистити суглоби і зберегти кістки міцними.

Геріатр рекомендує не зосереджуватися лише на одній звичці, а поєднувати нарощування м'язової маси із силовими тренуваннями та аеробними вправами.

Важливо змінити і харчові звички. Варто включити до дієти менше продуктів із високим глікемічним індексом - це продукти, які швидко підвищують рівень цукру в крові.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 6 найефективніших силових вправ. Саме вони дозволяють спалювати велику кількість калорій.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.