Всього 10 хв вправ на день покращують здоров'я мозку: чому варто щодня займатися спортом

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Заняття спортом позитивно впливають на роботу мозку. Фото: kamyanske.com.ua/

Спортивні навантаження корисні для фігури та мозкової активності

Фізичні вправи не лише сприяють красивому тілу, а й допомагають боротися зі стресом та покращують настрій. Фітнес-тренери радять кожного дня хоча б 10 хв займатися спортом, особливо людям, які багато часу проводять на сидячій роботі.

Спортивні навантаження навіть у невеликих кількостях чудово впливають на організм. Вони підтримують здоров’я мозку, зокрема розвивають краще мислення, обробку інформації, прийняття рішень і пам’ять, йдеться у матеріалі realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Журнал епідеміології та громадського здоров’я нещодавно опублікував дослідження, у якому взяли участь понад 4400 осіб з Великої Британії. Воно показало, що помірні та інтенсивні фізичні вправи можуть допомогти покращити пізнання та пам’ять.

Відмова від будь-якої помірної та інтенсивної фізичної активності може негативно вплинути на пізнання, і припускає, що заміна деякого сидячого часу та рухів низької інтенсивності більш фізично вимогливими та інтенсивними вправами є розумною звичкою для підтримки здорового мозку,
— йдеться у результатах дослідження

Як покращити роботу мозку за допомогою вправ 

Спробуйте включити фізичні вправи та рух у своє повсякденне життя невеликими, досяжними способами. Обирайте такі, вправи, які приносять вам задоволення. Це може бути швидка прогулянка околицями, енергійна прогулянка в лісі, пробіжка на біговій доріжці, танцювальне або кардіотренування або стрибки на скакалці, аеробіка, йога чи танці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про переваги техніки барре. Можливо вам сподобається тренуватися з низьким навантаженням.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.