Опіки та реанімація: до цих 4 рослин не можна навіть торкатися!

Здоров'я

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Відпочинок на природі має бути приємним і безпечним. Збираючи квіти, зверніть увагу на 4 небезпечні рослини, які можуть обпекти вас і відправити до лікарні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До отруйних рослин відносяться борщівник, блекота, вовчі ягоди та борець. Ці отруйні рослини небезпечні для здоров'я і навіть життя, пише “Аптека садівника” .

У сезон пікніків і довгих прогулянок легко натрапити на отруйні рослини, що викликають опіки, запаморочення чи втрату свідомості. Перед невинним, на перший погляд, відпочинком варто розповісти дитині про поширені в Україні отруйні рослини,

— ідеться у повідомленні.

Борщівник

Ця рослина росте на узбіччях доріг і галявинах. У неї може бути дуже високе стебло, схоже на парасольку білого чи рожевого кольору. При контакті зі шкірою борщівник викликає опіки, які помітні не одразу.

Блекота

Блекоту можна побачити навіть біля житлових будинків. Вони мають різкий неприємний запах та чималі квіти брудно-білого або жовтого кольору. Ця отруйна рослина може довести до реанімації, якщо хтось скуштує її насіння чи молоді пагони.

Вовчі ягоди

Вовчі ягоди ростуть у лісах, але останнім часом люди почали використовувати її для декору, не знаючи, що вона дуже небезпечна. Декоративні червоні ягоди викликають гостре отруєння, навіть якщо людина попробує лише 1 чи 2 штучки. Саме ж листя спричиняє опіки.

Борець

Борець чи аконіт — це кущ із квітами фіолетового або темно-синього кольору. При контакті зі шкірою викликає свербіж. Якщо людина скуштує цю рослину, отримає сильні опіки, біль та отруєння. Першими ознаками стануть зниження температури, сповільнення дихання, озноб і запаморочення.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як сонце впливає на шкіру людини і чому важливо регулярно проходити профілактичний огляд.