Від чого ростуть груди: поширені причини такої приємної метаморфози

Здоров'я

Катерина Грисюк

Журналістка

Ріст грудей після 20-22 років одночасно радує і може дивувати, і навіть лякати. Чому це відбувається? Про це дізнаєтеся у сьогоднішньому матеріалі HOCHU.ua.

Насправді практично все можна пояснити з наукової точки зору. Ріст грудей у ​​дорослих жінок без видимої причини буває досить часто. Не варто впадати у паніку. З вами, швидше за все, все гаразд. Розберемо чинники, які цьому сприяють, разом із лікарем-мамологом Світланою Алієвою  та сайтом onclinic.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Набір ваги

Це одне з найбільш очевидних пояснень. Чим повніші ми, тим більше частини нашого тіла, включаючи бюст, що складається як із залізистої, так і з жирової тканини. Тож набирайте вагу, якщо у вас нульовий розмір. Найімовірніше, вам зайві 5-10 кг будуть на користь. Але це не означає, що потрібно харчуватися лише булочками.

  1. Гормони

Естроген та прогестерон в оральних контрацептивах сприяють росту грудей. Якщо груди маленькі, можливо, варто відвідати ендокринолога, особливо якщо є ознаки гормонального дисбалансу. Після його корекції груди стануть приблизно на розмір більше. Але наскільки збережеться ефект, сказати складно. Нерідко після відміни препаратів бюст знову стає менше.

pexels

При вагітності також змінюється гормональний фон, зокрема, підвищується вироблення пролактину. Ось чому груди набухають.

До речі, купівлю білизни краще запланувати на середину менструального циклу. Груди можуть змінювати розмір у різні дні. Це нормально. Як і те, що одна трохи більша за іншу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Ксеноестрогени

Ксеноестрогени – це речовини, які потрапляють в організм із навколишнього середовища. Ми їмо магазинну курятину, користуємося миючими засобами. Такі естрагеноподібні речовини у великих кількостях можуть завдати шкоди. Але груди справді здатні через них трохи вирости.

Краще все-таки впливу подібних речовин позбавлятися. Додайте в раціон капусту, хрін, ріпу. І купуйте домашнє, а не магазинне м'ясо. Щоб груди трохи виросли, їжте більше вершкового масла, рису, висівок і сої.

  1. Спорт

Зміцнюючи м'язи, ви наводите груди в тонус. Якщо ж постійно сутулитеся, вона здається меншою. Займайтеся з гантелями, це корисно, щоб м'язи грудей були в тонусі.

У будь-якому випадку, інтенсивне збільшення грудей припадає на період статевого дозрівання. Після нього розмір погруддя зміниться несуттєво, максимум на одну одиницю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи можна для збільшення розміру грудей пересадити власну жирову тканину?

Так, можна не тільки вставити в груди імпланти, але і зробити пересадку жиру, наприклад, з сідниць. Результат радуватиме протягом багатьох років і виглядатиме природніше. Але все ж таки не варто забувати про всі ризики, які супроводжують хірургічне втручання.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали про жир на животі через стрес. Експерти розповіли, як його позбутися і при цьому собі не нашкодити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне фото: pexels