Натуральні помічники: 10 найкращих фруктів, які допомагають побороти запальний процес

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Деякі фрукти надзвичайно багаті на клітковину та антиоксиданти і можуть зменшувати запальні процеси в людському організмі. Психологічний стрес, забруднене повітря, погане харчування та навколишнє середовище можуть стати факторами, які викликають захворювання. Але варто знати, що деякі фрукти не можна вживати вранці , щоб не зашкодити організму.

Зареєстровані дієтологи Дженіс Чоу та Енні Заппулла рекомендують свої улюблені фрукти, які можуть зменшити небажане запалення у тілі, і пояснюють, що дає їм можливість це робити, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато видів фруктів містять поживні речовини та сполуки, які допомагають зменшити, антиоксиданти та клітковину, які активно зменшують запалення в організмі.

Найкращі протизапальні фрукти

  1. Яблука

Найбільше доступний продукт у будь-яку пору року. Містять багато вітаміну С, клітковини, антиоксидантів, кверцетину та флавоноїдів.

  1. Плід дракона

Надзвичайно гарний, смачний та містить багато клітковини та антиоксидантів, таких як вітаміни С, Е, В2, а також каротиноїдів.

  1. Ягоди

Ягоди багаті на клітковину та антиоксиданти, такі як вітамін С, кверцетин, каротиноїди та антоціани.

Антоціани — це рослинні пігменти, які надають журавлині, полуниці, чорниці, малині та ожині красиві червоні, фіолетові та сині кольори,

 — пояснює Заппулла.

  1. Чорний та червоний виноград

Виноград містить антиоксидант ресвератрол та клітковину, а також  багато інших антиоксидантів, таких як вітамін С, вітамін В2, антоціан, кверцетин і флавоноїди.

  1. Кісточкові фрукти

У персиках, сливах та вишні багато антиоксидантів, таких як вітамін С, вітамін А, антоціани та фенольна кислота. Вони також забезпечують достатньою кількістю клітковини.

  1. Цитруси

Усі цитрусові, включаючи апельсини, грейпфрути, лимони та лайми, містять велику кількість антиоксидантів, таких як флавоноїди та вітамін С. Але перед вживанням потрібно проконсультуватися з лікарем.

  1. Гранат

Чудовий фрукт для споживання самостійно і у салатах. Багатий на вітамін С, антоціани, дубильні речовини та фенольну кислоту.

  1. Маракуйя

Маракуйя містить дуже багато вітаміну С, вітаміну А та інших антиоксидантних сполук, які називаються поліфенолами, а також клітковини, якою багате насіння.

  1. Ананас

Бромелайн, яким багатий ананас , має властивість зменшувати запалення. Також містить  вітамін С і вітамін А.

  1. Кавун

Джерело вітаміну С і антиоксиданту лікопіну. А ще він надзвичайно смачний і соковитий та чудово втамовує спрагу.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про багато переваг хурми . Та чому потрібно додати її до свого раціону, особливо у сезон.